Ön azt tudja miben... Mi azt tudjuk hogyan!

Menu

Természet

A hétköznapjainkat gyakran csak az otthonunk és a munkahelyünk zárt falai között töltjük el, és akár napokig nem megyünk ki a természetbe.  A természet közelsége azonban bizonyítottan számos előnnyel jár mind a testi, mind a lelki egészségünkre nézve.


Kinn a szabadban járva feltöltődünk energiával, stressz-szintünk csökken, kilépünk a mindennapok "mókuskerekéből". Sokkal frissebbnek és energikusabbnak érezzük magunkat, kreativitásunk szárnyra kap. Nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak vagyunk és pozitívabban viszonyulunk környezetünkhöz is – sokkal inkább jelen vagyunk ilyenkor a pillanatokban, mint bármikor máskor.
Német természetgyógyászok évtizedek óta alkalmazzák az úgynevezett faterápiát. A természetből árad az energia, amitől feltöltődhetünk, még pedig úgy, ha egészen egyszerűen átölelünk egy jól megtermett, egészséges fát. Ennek a módszernek gyógyító, nyugtató és harmonizáló hatása van.

Vass Albert: Mikor mégis egyedül vagy (idézet):

"Eredj ki az erdőre. A mezőre, a folyó mellé, vagy föl a hegyre. Lassan járj, hiszen egyedül vagy, nincs miért siess. Lassan járj! Erdő, folyó, mező, hegy. Megteheted, hiszen ember vagy. És amit szemed lát, valóban mind a Tied akkor. Az erdő, a mező, a folyó, a hegy. Még a napsütés is. Még a virágok is. A rigófütty és a pillangó színei.Eredj tehát lassan, kényelmesen. Nézd meg a virágokat. Simogassad meg a fák törzsét. Hajolj a nyírfához és szívd be az illatát. Hallgasd a madarakat. Próbáld megérteni azt, amit mondnak. És amikor már tele vagy a virágok illatával, a napsugárral, a széllel és mindennel, ami zsongva körülvesz és ami mind a Tied abban a percben, akkor gondolkozz a csodán, amit életnek, mindenségnek nevezünk."

Vissza a kezdőlapra