Ön azt tudja miben... Mi azt tudjuk hogyan!

Menu

Egészséges élet

Víz: A legtöbb ember nem iszik elég vizet, ami nagyon fontos lenne. A tüdőnknek körülbelül 2 pohár vízre van szüksége a normál működéséhez, csak úgy mint a vékonybélnek, amely elegendő mennyiségű víz hiányában nem képes ellátni a feladatát az emésztést. A vese amely a legfontosabb kiválasztó szervünk , jó esetben nagy mennyiségű vizet használ a salakanyagok eltávolítására.


Legkevesebb 6-8 pohár víz szükséges, ennél csak többet  javasolt fogyasztani. Természetesen a vízszükséglet meghatározásánál figyelembe kell venni az életkort, a fizikai aktivitást és a külső hőmérsékletet is.

A megfelelő mennyiségű víz létfontosságú a testünk megfelelő működéséhez.  Sokan úgy hiszik, a szomjúságuk határozza meg hogy mennyi vizet kell inniuk, ez azonban a szervezetünk valódi igényét nem elégíti ki. A rendszeres folyadék bevitel fontos akár érezzük hogy szomjasak vagyunk akár nem.
Reggel már jó ha elkezdjük a felkelés után, iszunk egy pohár vizet. Mindenképpen a reggeli elfogyasztása előtt 10-15 perccel. Ez az első pohár víz ébreszti az emésztőrendszerünket, hozzájárul a normál kiválasztáshoz, és megakadályozza a mérgező salakanyagok felhalmozódását a szervezetünkben. Az étkezések előtt fél órával 1 pohár víz segíti az emésztést.
Ügyeljünk a megfelelő mennyiségű víz bevitelére és testünk meg fogja hálálni ezt!

Étel: Igazán egészséges, úgynevezett kiegyensúlyozott étkezés valójában nem létezik. Az élelmiszerek nagy részét a vetőmag elültetésétől vegyi folyamatok érik egészen addig míg az asztalunkra kerülnek.
Igazából jó tanácsként amit kellene követni:
-Fogyasszunk sok gyümölcsöt, zöldségfélét, és egész gabonamagvakat. A előbbiek vitaminok és ásványi anyagok forrásai, míg a gabonamagvak testünk energia ellátásához fontos, összetett szénhidrátokat tartalmaznak.
-Együnk minél több halat és szárnyast. Testünknek egyaránt szüksége van növényi és állati eredetű táplálékokra, de fontos hogy ezek megfelelő arányban jussanak szervezetünkbe.
-Nemcsak az a fontos miből mennyit eszünk, hanem legalább annyira az is hogy mit. Válasszuk úgy meg az ételeinket mintha ezen múlna az életünk. Hiszen valójában ezen is múlik!

Mozgás: A jó egészség egyik alapfeltétele. Mindennap elengedhetetlen a mozgás. Találjunk olyan mozgásformát, melyet élvezettel végzünk! A hangsúly mindig a rendszerességen van.
Fontos megjegyezni, hogy mindig az életkorunknak, az egészségi és az edzettségi állapotunknak megfelelő mozgást válasszunk.
 A séta is tökéletesen megfelel, lehetőleg tiszta levegőjű helyen, erdőben, parkban vagy vízparton. A testmozgás a megfelelő emésztéshez és bélműködéshez is szükséges.

Vissza a kezdőlapra